Clatite Pane Umplute Cu Carne De Pui
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Cand spui clatite, iti fuge mintea la desert, dar Haplea va propune sa le priviti si savurati si din alta perspectiva.
Ce iti trebuie pentru 5 portii (poza 1)
- 10 clatite ( vezi aici cum se fac). ATENTIE! In compozitie nu se adauga zahar si esenta de rom, ci sare.
Pentru umplutura:
- 200 gr carne de pui (piept de pui sau pulpe de pui dezosate)
- 1 ceapa , 3 catei de usturoi
- 300 gr smantana
-1 lingurita de boia
Pentru prajit:
-2 oua
- faina
-pesmet
Plan de lucru:
- Pregatim puiul pe gratar, iar apoi il taiem fasii subtiri.
- Curatam ceapa si o tocam marunt (poza 2). Amestecam ceapa tocata cu smantana , usturoiul maruntit si boia (poza 3).
- Ne pregatim ingredientele: clatitele, sosul de smantana, fasiile de pui (poza 4). Ungem fiecare clatita cu sos de smantana (poza 5), apoi presaram carnea de pui (poza 6). Impaturim.
- Apoi trecem fiecare clatita astfel impaturita prin faina, ou si apoi pesmet. (poza 7)
- Rumenim pe ambele fete (poza 8 )
- Servim clatitele fie calde, fie reci. Sunt la fel de bune! (pozele 9 si 10)
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan