contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite -low Carb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Clatite dietetice - foarte putini carbohidrati si multe proteine. Aceste clatite pot fi consumate in faza 2 a dietei Atkins.
10 clatite (10 cm diametru)
-4 oua
-200 g branza ricotta
-1 lingurita esenta vanilie
-1 lingura ulei masline/unt topit
-20 picaturi esenta de stevie (indulcitor natural, 0 calorii, 0 carbohidrati)
-30 g faina de soia
-1 lingurita praf de copt
-coaja rasa de la 1/2 lamaie
-1/2 lingurita scortisoara
Intr-un castron inalt se bat ouale cu mixerul, apoi se incorporeaza mixand lent branza dulce, esenta de vanilie, untul, stevia, coaja de lamaie si la final faina de soia cernuta, praful de copt, scortisoara.
Tigaia se unge cu putin unt si clatitele se prajesc pe ambele parti.

De ce am ales faina de soia?
Produsele pe baza de soia sunt alimete complexe, fiind foarte bogate in proteine.
In soia se gaseste o cantitate de proteine de doua ori mai mare decat in carne.
Preparatele din soia sunt foarte potrivite pentru tratamentele dietetice ale diabeticilor, pentru ca boabele de soia au un nivel scazut de glucide si nu contin colesterol.
Fiind un produs vegetal nu contine colesterol, ci o serie de uleiuri minerale, vitamine, fibre, saruri minerale.
Inlocuind cu succes carnea, poate fi consumata in special in dietele vegetariene, in perioadele de post si ori de cate ori doriti sa renuntati pentru cateva zile la carne.
Preferata nu numai de vegetarieni ci si de cei care consuma carne, soia, numita si planta minune sau biftec vegetal, provine din Asia si este considerata unul din elementele importante dintr-o alimentatie sanatoasa. Preparatele din soia ajuta la reducerea decesului din cauza bolilor inimii pentru ca nu contin colesterol si sunt bogate in fibre.De asemenea, ele reduc riscul cancerului de san in procent de 60% daca sunt consumate inca din copilarie, ajuta femeile in perioada de menopauza si incetinesc/reduc pierderea de calciu. Cu toate acestea, ea nu este recomandata in timpul sarcinii sau copiilor sub 3 ani.
Soia, contine lecitina, o substanta nutritionala esentiala pentru functionarea armonioasa a creierului. Lecitina mai are si alte roluri ca de exemplu: împiedica depunerea grasimilor din sange pe peretii vaselor sanguine, ajuta la eliminarea colesterolului, combate ateromul, are proprietati antioxidante.
Soia contine:
proteine (40%)
grasimi (20%)
acizi (20%)
apa (10%)
celuloza (5%)
reziduuri minerale (5%).
Faina de soia
Aceasta faina fin macinata este facuta din boabe de soia si, spre deosebire de alte fainuri, are continut foarte ridicat de proteine (dublu fata de faina de grau) si foarte scazut in carbohidrati. Faina de soia este de obicei amestecata cu alte fainuri, si nu se prea foloseste singura. Are o mare varietate de utilizari, printre care ca liant pentru sosuri. In Japonia se foloseste mult la prajituri.

Articol recomandat de mucosulmofturos.blogspot.com