Clătite japoneze Cu Frunze De Kale
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1/2 varză mai mică
4 morcovi medii
5 frunze de kale
4 fire de ceapă verde
1 linguriță de sare
60g făină
6 ouă mari
ulei pentru prăjit
Preparare:
Întâi feliem ingredientele, cât mai subțire.
Pentru morcovi ne ajutăm de un cuțit pentru deocojit.
Varza o tăiem în felii cât mai subțiri.
Frunzelor de kale le îndepărtăm tulpina, iar apoi le tăiem în fâșii subțiri.
Apoi punem morcovii, varza, frunzele de kale și ceapa tocată mărunt într-un vas și le amestecăm împreună cu o linguriță de sare.
Se adaugă apoi făina, având grijă să acoperim legumele în întregime cu făină.
Batem puțin ouăle și le adăugăm compoziției.
Se încinge o tigaie mai mare, nonaderentă, iar poi se adaugă ulei și se lasă și el la încins. Din compoziție se pot face vreo 4 clătite mai mari, cât toată tigaia, sau vreo 12-14 mai mici. Cu ajutorul unei linguri de lemn se pune compoziție în tigaia încinsă, în cantitatea dorită (pentru clătite mai mici sau mai mari), și se presează ușor cu fundul lingurii. Se prăjesc 1 minut, până când marginile devin maronii, după care se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul unei spatule și se mai lasă pe foc încă 1 minut.
Noi le-am servit calde, cu un sos dulce-picant.
Poftă bună!