Clatite Inimoase
Sursa Clatite inimoase
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 20 minute
Ingrediente
- 3 oua, separate
- 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
- 60 ml lapte
- 60 ml limonada
- 100 gr faina, cernuta
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- mana de laune de padure
- 2 linguri coji de portocale confiate
- unt, pentru prajit
Preparare
- Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.Se inglobeaza apoi albusurile spuma si se lasa compozitia obtinuta deoparte.
- Alunele de padure se prajesc 6-8 minute intr-o tigaie fara grasime pana cand s-au rumenit.Se rastoarna alunele prajite pe un prospop de bucatarie si se freaca pentru a indeparta coaja.Alunele decojite se toaca marunt.Coaja de portocala se taie cubulete.
- Se incinge o togaie la foc potrivit.Se adauga putin unt si se lasa sa se topeasca.Se toarna in tigaie cate 2 linguri de aluat, dand clatitelor forma de inima.Se presara deasupra fiecarei clatite alune tocate/coji de potocale confiate.Se lasa sa se prajeasca 2-3 minute pana cand se rumensc apoi se intorc si se lasa sa se rumenasca si pe cealalta parte.
- Clatitele se servesc calde sau reci, stropite dupa preferinte cu miere sau diferite sosuri dulci.