contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clătite în Tigaia Fissler - Palacsintak Fissler Sutovel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Joi am fost anunţată că am primit un colet. Am fost foarte surprinsă când am văzut tigaia pentru clătite Fissler.


Şi pe această cale mulţumesc mult siteului http://www.gatestesanatos.ro pentru această tigaie. Am aştept cu nerăbdare ziua de azi să pot s-o încerc. Vreau să vă spun că este de o calitate excelentă. De obicei prima clătită mi se lipea, dar de data aceasta nu, şi prima şi ultima clătită a ieşit excelentă!!!! E uşor de manevrat, de întors, clătitele au căpătat o culoare aurie pe toată suprafaţa, şi pe margini (cu vechea tigaie marginile aveau o culoare mai închisă).


Clătite cu gem de petale de trandafiri, cu cremă de afine şi zmeură
ingrediente:
pentru clătite: 200g de făină albă, 2 linguri de zahăr, 2 ouă, puţină sare, 400ml de lapte, coaja rasă a unei lămâie, unt moale
pentru creme:-gem de petale de trandafiri, smântână pentru frişcă, zmeură şi afine
1. Într-un vas omogenizăm bine făina, sarea, zahărul, ouăle şi laptele. La sfârşit adăugăm coaja rasă a unei lămâie.
2. Ungem tigaia Fissler cu unt moale şi punem pe foc mediu. Turnăm din aluat în tigaia scoasă de pe foc cu un polonic şi punem înapoi pe foc pentru câteva minute, până capătă pe amândouă părţi o culoare aurie. Le coacem pe rând. Ies 9-10 clătite.
3. Pentru creme batem smântâna pentru frişcă, împărţim în două, într-una punem zmeură, în cealalta afine.
4. Le servim cu zahăr pudră.

Csütörtökön csomagot hozott a postás, egy Fissler palacsintasütőt kaptam a http://www.gatestesanatos.ro oldaltól. A palacsintasütőt kell tesztelni és a véleményemet leirni róla. Nagyon megörvendtem a sütőnek, nagyon jó minőségű. Alig vartam a mai napot, hogy kipróbálhassam. Nagyon könnyű benne sütni, könnyen kezelhető, megfdorditható benne a palacsinta. nem ragad oda, meg az első sem (mostanig az első palacsintám mindig odaragadt a sütőhöz). Egyforma, szép, aranysárga szinű lesz a palacsinta, a szélei is (mostanig nekem a szélei sötétebbek lettek).
Ime a ma sütött palacsintáim.

Rózsadzsemes, málnás és áfonyás palacsinta
hozzávalók:
a palacsintához: 20dkg liszt, pici só, 2 evőkanál cukor, 2 tojás, 4dl tej, 1 citrom reszelt héja, puha vaj
a töltelékhez: rózsadzsem, tejszin, málna, áfonya
1. A lisztet, sót, cukrot, tojást és tejet csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
2. A Fissler serpenyőt kivajazzuk és közepes lángra tesszük. Miután felforrósodik egy merőkanállal veszünk a tésztából és a serpenyőbe öntjük. Közepes lángon mindkét oldalát aranysárgára piritjuk. Rendre megsütjük a palacsintákat, nekem 9 lett ebből az adagból.
3. Elkészitjük a gyümölcsös krémeket: felverjük a tejszint, kettőbe osztjuk, egyik felébe málnát teszünk, a másik felébe áfonyát.
4. Porcukorral megszórva tálaljuk.