contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite In Sos De Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga










10 foi de clatite

Umplutura

250 gr branza de vaci
3 galbenusuri
5 lg de zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
coaja rasa de la o portocala
un praf de sare

Sos

500 ml smantana
3 galbenusuri
5 lg de zahar
un plic zahar vanilat bourbon
Bezeaua
6 albusuri
6 lg zahar
1/2 plic zahar bourbon
Mod de preparare
Preparam umplutura din ingredientele de mai sus dupa care umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm.Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel :smantana ,galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot .La final se aromatizeaza cu zaharul vanilat .
Se introduce forma la cuptor si incepem sa preparam bezeaua.Albusurile se bat spuma cu zaharul si saharul vanilat.Se scoate tava si se toarna bezeaua(eu m-am folosit de un pos cu sprit) dupa care se introduce tava la cuptor pana ce bezeaua devine aurie.Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Se serveste atat calda cat si rece.
In prepararea acestei retete m-am inspirat de la Misha.

Multumesc !

Articol recomandat de bucatareselevesele.blogspot.com