Clatite Dospite De Post, Reteta Bunicii
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 200 g faina
- un praf sare
- 2 linguri zahar
- 3 g drojdie granule
- 300 ml apa minerala
Mod de preparare
Se amesteca drojidia cu o lingurita din cantitatea de zahar si putina apa calduta (apa potabila). Faina se cerne cu sare, se adauga restul de zahar si maiaua dospita, apoi se amesteca adaugand apa minerala, pana se obtine un aluat de consistenta putin mai moale decat smantana. Aluatul obtinut se lasa sa dospeasca aproximativ 40-60 de minute. Se amesteca din nou, si se mai adauga apa minerala, daca e cazul. Intr-o tigaie teflonata unsa cu putin ulei vegetal se pregatesc clatitele dupa care le puteti servi cu orice fel de gem. In zona noastra le servim cu magiun de prune (sau silvoiț pentru cunoscatori :) ).
comentarii