Clatite Din Albusuri
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Si clatite am mai facut, deci nu e mare inginerie, tot asa subtiri si bune le fac (haha, mi-au murit laudatorii), de data asta am folosit doar doua albusuri ramase de la liezonul ciorbei de burta, in loc de ou intreg.
Nu va luati dupa poza, mi-au iesit sase bucati, mari cat farfuria si transparent de subtiri (in poza nu pare, dar va spun eu). De data asta am pus albusuri, faina, putina sare si am subtiat si cu bere si cu lapte.
Pe care le-am facut imediat, iaca fatza:
verso:
Dar nu numai cu asta voiam sa ma laud si sa las la arhiva ci cu umplutura cea mai buna pe care o poate contine o clatita intr-ansa.
Intai am umplut din ele cu dulceata de cirese amare (da, Mirela, mai am ).
Apoi cu dulceata mea de capsuni, am sacrificat cel mai mic borcanel.
Ei bine, doamnelor, duduilor, domnilor si care mai sunteti, mi-a troznit combinatia perfecta, mai stiti ca pusesem branza de oaie si capra la borcan, cu ulei de masline, nu?
Glandele mele salivare actioneaza la vederea pozei ca ale cainelui lui Pavlov, deci branza cu ulei de masline si dulceata de capsuni.
^%$&(#*)$*)*%)(&%$_@#+!!!!!!!!!!!!
Si epifania a venit imediat, deci suprem, magnific, este combinatia de lamaie din dulceata de capsuni cu branza si ulei de masline. Super-suprem!
Cum va spuneam, din doua albusuri au iesit sase clatite subtiri din care trei am … hmmm, mancat eu. Da, da, eu.
Mi-am adus aminte de cartofii prajiti, dati prin zahar si serviti cu zahar, ca in cartea Vioricai Bectas, 77 de istorii si retete din epoca de aur, sau cartofii aia cu zahar si smantana, krumpirschmorre, cum ar fi cartofi prajiti cu dulceata si branza din aia? Sau clatite din cartofi cu … sau … sau lasa.
rororo