Clatite Dietetice Cu Ciuperci
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca sunt atat de bune si de gustoase , calde sau reci, clatitele cu ciuperci sunt frecvente in meniul nostru.
Acum , fata de alta data, clatitele mele sunt brune, pentru ca in compozitie au tarate de ovaz si faina integrala. De regula clatitele le fac cu 4 linguri de tarate, 2 oua, lapte , apa minerala,sare si faina integrala cat incape pana are consisenta smantanii (cam zgrunturoasa smantana mea, de la tarate ) . Se odihneste cel putin 30 de minute, ca sa se umfle bine taratele.
Umplutura este normala : o ceapa usor calita intr-o lingura de ulei de masline, peste care am pus ciupercile pleurotus taiate nu prea marunt, cam 300 de grame de ardei kapia macinati, sare, piper, chili si o legatura de marar taiata marunt. .........pana ce scade apa si in bucatarie miroase extarordinar.
Se raceste totul, se adauga 1 ou si 100 grame de telemea rasa , se umplu ciupercile si se invartesc pe modelul sarmalelor si se aseaza in tava. Eu am pus hartie in tava , ca sa nu se prinda.
Separat, am batut un ou cu 1 iaurt 0,1% grasime si am turnat peste clatite.
La cuptor , la 200 de grade, au stat 30 de minute.
Sunt foarte, foarte bune si apetisante. Taiate rondele, arata ca o rulada inchegata bine.