Clatite De Post
Sursa Clatite de post
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...va amintiti cand va povesteam ca in timp ce baietii mei se delectau cu "cel mai extraordinar tort din lume...etc" :)) ...eu imi savuram (cam resemnata :P) portia de clatite cu sos de miere si smochine?! ...ei bine, despre aceasta "portie" era vorba :))
...si dupa cum veti vedea, e chiar apetisanta!!!
Ingrediente:
- 200 g. faina
- 200 ml. apa minerala sau bors
- 50 ml. bere ( de la mine putere :P ...c-asa am auzit eu de la o tanti, ca le face mai pufoase)
- 100 ml. ulei
- 50 g. zahar
- un varf cutit sare
Se amesteca toate ingredientele si se bat bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala. Se lasa la frigider pentru minim 1 ora dupa care se coc intr-o tigaie neaderenta.
Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu pensula cu ulei.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se fac putin mai groase.
Ca desert se pot umple cu gem sau dulceata iar ca aperitiv se pot umple cu umplutura de la varzari, cu urzici, spanac, etc.
Eu, cum va spuneam, le-am servit cu smochinele taiate pe jumatate (cred ca maruntite merg si mai bine :P) si cu miere dupa gust...
Foarte bune!!!
Daca doriti sa le serviti cu dulceata, va invit sa vizitati "sectiunea" speciala dedicata lor :))
...cu umplutura sarata inca nu le-am testat, dar vor mai fi ocazii si ca de obicei, I'll let you know :P
Reteta preluata din cartea "Mancaruri si dulciuri de post" -Garoafa Coman