Clatite De Cartofi Cu Somon Afumat
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Aceasta reteta delicioasa mi-a fost inspirata de Dorina, la intalnirea de la Bel Mondo. Eu m-am abatut putin de reteta originala, pentru ca nu pot abtine sa nu improvizez …
INGREDIENTE:
(pentru 8 bucati)
500 g cartofi
1 ceapa
1 ou
2 linguri faina
50 g somon afumat
200 g crema de branza Philadelphia
2 linguri suc lamaie
1/2 legatura marar
sare
piper
ulei pentru prajit
putina coaja de lamaie rasa pentru decor
PREPARARE:
Curatam cartofii de coaja si ii dam prin razatoare, iar ceapa o tocam marunt. Cartofii vor lasa lichid, asa ca ii stoarcem bine in mana, apoi adaugam oul batut, faina, ceapa, sare, piper si cateva fire de marar tocat si amestecam. Vom pastra putin marar pentru decor.
Modelam turtite mici pe care le vom praji in ulei incins.
Cand s-au rumenit pe ambele parti, le scoatem si le punem pe un servetel pentru ca surplusul de ulei sa fie absorbit.
Aranjam clatitele de cartofi pe un platou. Punem cate o lingura de crema de branza amestecata cu suc de lamaie pe fiecare clatita, apoi somon afumat. Ornam cu marar proaspat si coaja rasa de lamaie, apoi servim.
Gasiti reteta Dorinei aici.