contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Dantelate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Fiecare are o reteta preferata pentru clatite, o prezint pe cea folosita de mine in mod sigur de fiecare data cand vreau clatite, as spune ca e reteta cea mai reusita din cele incercate de mine pana acum si cea pe care n-am sa o schimb oricat mi-as dori sa fac acest lucru :)) !
Pentru 25 de clatite 
Ingrediente :
0,5 litri chefir
300 ml lapte
325 gr faina
2 oua de casa
2 linguri miere de albini sau zahar
1 pachetel zahar vanilat
1 lingurita de sare de mare nu chiar rasa de tot
1 lingurita  bicarbonat de sodiu
5 linguri ulei
Mod de preparare: 
Incalziti chefirul sa fie fierbinte ca un ceai care il puteti bea, incorporati in el zaharul, zaharul vanilat, sarea si  faina si o mixati cu un tel, trebuie sa rezulte o consistenta groasa ca o smantana de 30 % chiar mai mult, cand amestecati in ea sa simtiti ca compozitia opune rezistenta.
Adaugati bicarbonatul de sodiu, dupa amestecare veti observa imediat o reactie frumoasa si sanatoasa de crestere a aluatului, acum vine timpul si rolul principal al laptelui, opariti aluatul cu laptele care a fiert imediat si amestecati energic in compozitie ca sa-l incorporati repede sa nu apara cocoloase de aluat ( nu va speriati e foarte simplu, doar sa amestecati mai cu suflet ;) ).


Adaugati si uleiul, ouale si sunteti pregatiti pentru prajit clatitele, cel mai bine sa folositi pentru clatite o tigaie de fonta in care nu preajiti si parjoale sau peste :)) , eu am o tigaie pe care o folosesc doar la clatite ca sa nu prinda alte arome ametitoare in afara de vanilie :D .
Incalziti bine tigaia si o stropiti cu o pensula muiata in ulei, se prajesc la foc mijlociu, turnati in centrul tigaii cate un polonic din compozitie, rotind tigaia pana ce se acopera toata suprafata cu aluat.



Cand se aureste clatita pe margine o intoarceti si o prajiti inca 10 secunde.
Am umplut clatitele cu smantana si le-am servit cu dulceata de zmeura, ehhh....ce bune au fost, dar mai am cateva la ceai :P !
Pofta buna !