contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Sunca, Ricotta Si Sparanghel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Postarea aceasta reprezinta reteta pe care o propun ca raspuns la provocarea lansata de Alina autoarea blogului Explora cuisine. Provocarile traverseaza bloguri de pe toate continentele, aducand la lumina o multime de retete fabuloase. Ingredientele propuse pt luna mai sunt sparanghelul si dulcele de leche. Pentru al 2-lea ingredient o sa-mi ascut cutitele :) sa postez ceva pana se incheie luna.
Izvorul provocarilor ce poarta numele Dulce Romanie, este Mihaela, iar blogul ei savuros, il puteti rasfoi aici
Sparanghelul curatat ca aici, se fierbe pentru 3 minute in apa sarata, apoi se transfera intr-ul bol cu apa foarte rece pt a-i opri fierberea, a-i pastra nuanta superba de verde smarald, dar mai ales pt a lasa 'muscatura' usor crocanta.

Pentru 6 clatite (mai putin aromele) avem nevoie de 6 felii de sunca, 500g branza ricotta amesteca cu 3-4 linguri de codite de ceapa verde.
Fiecare clatita se asterne cu o felie de sunca, cu 1-2 linguri de ricotta cu ceapa si se adauga 4-5 fire de sparanghel apoi se ruleaza si se aliniaza alaturi de celelalte clatite, intr-o forma din ceramica. Se acopera cu sos bechamell si se coace totul pe grill pana se rumeneste frumos bechamel-ul.


Sos bechamel:
- 500ml lapte ( pt 20 de minute tinem o ceapa si-o foaie de dafin in lapte)
- 1-2 linguri de faina
- 2 linguri de unt
- sare si piper dupa gust
- untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina in ploaie si se 'prajeste' putin in unt
- urmeaza laptele, adaugat incetinel, timp in care amestecam incontinuu pt a evita formarea cocoloaselor
- se fierbe pana se ingroasa
- se foloseste imediat, daca nu, trebuie acoperit cu o folie de plastic pusa direct pe sos (pt a evita formarea unei pojghite inestetice)
Sunt foarte gustoase, foarte satioase. Se pot servi si calde si reci.
Eu prefer varianta rece. Este absolut delicioasa!


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com