contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Sirop De Artar Si Afine – Vegane/de Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am pornit in cautarea clatitelor vegane perfecte. O prima incercare a fost absolut delicioasa, dar de nefotografiat, usor lipicioase, pastrandu-si greu forma, totusi inexplicabil de gustoase. Nu le-am postat, dar le pastrez pentru optimizare :) A doua incercare  a fost una mai romaneasca, cu apa minerala la greu, insa nu am fost mare fan al consistentei, nici al gustului destul de fad. Cea de a treia incercare a fost gustoasa, a avut mare succes, copiii savurandu-le pe nerasuflate. Am preluat reteta de pe blogul vegan yum yum  si am adaptat-o minim. Noi le-am servit cu sirop de artar si afine acrisoare, dar cred ca ar fi foarte gustoase si cu o crema ciocolatoasa de roscove (vegana/de post).
Cand mic dejunul se termina cu o imbratisare, atunci stii ca totul a fost perfect. “Te iubesc, Buratino!” ii spun eu micutului meu, cu gandul la Aventurile lui Buratino, simpatica papusa. “Si eu te iubesc, Burrata mea!” raspunde prichindel :) Se gandise micutul ca Buratino e un fel de diminutiv al faimoasei branzici de bivolita, delicioasa Burrata… Fiecare cu gandurile lui, punctul comun fiind imbratisarea :)
Oricum, continua cautarea clatitelor vegane perfecte. Va tin la curent. O zi frumoasa!

clatite (1 of 1)-5

400 – 440 ml lapte de soia
1 lg zahar
2 lg ulei
120 g faina “Slabesti mancand”
40 g faina alba
1 lgt praf de copt
1/4 lgt sare
1 lgt esenta de vanilie
coaja fin rasa a unei portocale

Amestecam toate ingredientele, omogenizand bine, inclusiv eventualele depuneri de faina de pe fundul vasului. Putem folosi aluatul imediat sau il pastram la frigider si il folosim dimineata. Daca peste noapte aluatul se intareste, il amestecam bine cu putina apa minerala, pana obtinem consistenta dorita. Incingem o tigaie non-stick (de preferinta o tigaie ceramica), nu o ungem cu ulei, punem cate o lingura de aluat pentru fiecare clatita si le lasam la foc mediu pana apar bule pe suprafata aluatului. Le intoarcem, le mai lasam putin, apoi le scoatem pe o farfurie fierbinte. Pe masura ce pregatim clatitele, le suprapunem in forma de turnulete, pastrandu-le calde. Clatitele ar trebui sa aibe un diametru de maxim 3 cm.

clatite (1 of 1)-4

Delicioase servite cu mult sirop de artar si afine acrisoare. Pofta buna!

©2011 Delicioasa. All Rights Reserved.

.