Clatite Cu Pasta De Dovleac
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Usor si rapid de
facut, cu o minunata aroma si gust
deosebit, ce ne re-aminteste ca a venit dinnou toamna!
Timp de
preparare: 50 minute
Ingrediente:
Aluat
1
ceasca pasta
de dovleac
1
ceasca lapte
1
ceasca apa mineral
2
linguri zahar
2
oua
1
lingura unt topit
un
praf de sare
faina
Umplutura
zahar
praf
scortisoara
praf
dulceata/gem
la alegere
frisca
2 linguri ulei,
pt prajit
Mod de preparare:
Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat
cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul
optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva
linguri de zahar praf cu scortisoara.
Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei
si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde
formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o
farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt
aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.
Clatitele fiervinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le
presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem
intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar
dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar
combinatia aceasta dovleac-scortisoara,
da un gust aparte, un gust special !
Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si
decorate cu frisca.
Pofta buna!