contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Malai

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideea e de pe blogul bucatareselor vesele, am adaptat la reteta pe care o folosesc eu. Practic, n-am facut decat sa folosesc jumatate faina alba, jumatate malai. Astea cu malai mi se par mai bune, au o chestie. O fi de la malai :). 




In afara de clatite, zic sa va zic si de niste porc ce l-am facut uichendu' trecut. Ca nu-i cu bataie de cap si merge, din cand in cand. Am luat niste spata, am feliat-o asa cam la 1cm de groasa, am presarat-o cu faina si am pus-o la rumenit pe ambele parti, sa faca o tzar' de crusta. Am dat-o la o parte si in locu' ei am trantit in oala niste ceapa, morcov si pastarnac, taiate in bucati mari. Le-am calit nitel, sa capete luciu s-apoi am cladit carnea pe patul asta de legume. Am mai adaugat si ceva ardei, vin, apa (lichidul sa fie pana la nivelul carnii), catei de usturoi intregi si am dat la cuptor, initial acoperita oala cu folie de aluminiu, apoi cu "capac" de hartie de copt. Normal ca am mai umblat pe acolo pe parcurs, sa gust, sa le mai intoc, d-astea. Ideea e sa stea la cuptor pana e moale bine carnea si se formeaza si ceva sos. Ah, am pus si ceva carnat afumat de vita si oaie si coaste afumate de la Mihai. O fost bunaciune, io mi-am facut mamaliga fiarta-n lapte pa langa si am mai luat cu muraturile ce le-am pus in toamana, adica prune, in special. Si mere, struguri, ceapa. Deosebit de bune, m-au inspirat niste unguri ce vand muraturi mistoace in fata la Kaufland. Daca treceti pe acolo, luati de la ei, ca sunt bune de tot. Asta e chestiunea de porc. 



Astea sunt bonus, ca sa oripilez mai tare sufletele sensibile. 


Ca sa incheiem ceva mai delicat, ma repet partial cu un trio cofetaresc, cofetarit de mine personal, tot uichendul trecut. Desigur, din alt unghi. 



Mi-au placut mult prajiturile astea. In ecler m-am repetat cu crema de ciocolata alba de la tarta, doar ca ciocolata avea cocos. Am pus si felii de banane si caramel. Asta e, am si eu obsesia mea. In tarta e un fel de gem de capsuni (congelate) si mere, cu zahar din ala gelifiant, pe care l-am descoperit in dulap si am zis ca e pacat sa nu-l utilizez. Foarte buna combinatia de capsuni si mere. Si cam atat, sa vedem ce mai incropim uichendu' asta. O sa fie bine, o sa fie paine! Asa zicea un fost coleg simpatic intr-o buna vreme. Acuma, la mine chiar o sa fie paine :).