Clatite Cu Finetti, Frisca Si Topping
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
2 cani de faina
2 cani de lapte
3 oua
6 linguri de ulei
2 linguri de zahar
1 lingurita rasa de sare
jumatate de fiola de esenta de rom
2 plicuri zahar vanilat
apa minerala sau sifon
Se pun cele 3 oua si se bat putin cu telul. Apoi se pun cele 2 cani de faina si cele 2 cani de lapte si se amesteca bine cu telul sa nu aiba cocoloase. Se pun cele 2 linguri de zahar, plicurile de zahar vanilat, jumatatea de fiola de esenta de rom, lingurita rasa de sare si cele 6 linguri de ulei si se amesteca bine, bine intreaga compozitie. Se lasa la frigider 30 de minute, timp in care compozitia se va ingrosa. Dupa 30 de minute o scoatem si-i mai punem apa minerala sau sifon, pana ajunge la grosimea potrivita.
Se pune ulei intr-o canita, ulei din care se iau 3 lingurite si se pun in tigaia de clatite si se infierbanta bine, dupa care se rastoarna inapoi in canita si se pune cu polonicul compozitie de clatite ( dar sa nu fie prea groasa clatita ca nu mai putem sa o aruncam in sus ca sa o intoarcem). Se prajeste clatita pe o parte, apoi se rasuceste pe parte cealalta cum am spus mai inainte ( nu e greu, dar trebuie sa urmaresti clatita unde se duce), o prajim si pe partea cealalta si o scoatem pe o farfurie.
La fel procedam cu toate clatitele pana se termina aluatul.
Luam apoi o clatita si intindem pe ea o lingurita de finetti.
Impaturim clatita in patru. Eu am pus cate 4 pe o farfurie ( cam multe calorii-dar bune).
Punem frisca deasupra si deasupra friscai turnam topping.