Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: Pentru aluatul de clatite: 400g faina 300ml lapte 200ml apa minerala 3 oua 2 linguri ulei un praf de sare Pentru crema de vanilie: 3 oua 80g faina 150g zahar 500ml lapte 25g unt 1 plic zahar vanilat 3 linguri rom Mod de preparare: Pemtru clatite bati cu telul sau cu mixerul ingredientele pana vei obtine un aluat asemanator unei santani groase. Se da aluatul la frigider pentru 20 de minute. Intre timp prepari crema. Se freaca galbenusurile cu 50g zahar. Diluezi cu 3-4 linguri cu lapte Se adauga faina si freci bine pana nu se mai simt cocoloase Adaugi treptat 250ml lapte rece si untul taiat bucatele mici. Pui la fiert, la foc mic, impreuna cu zaharul vanilat amestecand permanent. Se adauga treptat restul de lapte fierbinte si continui fierberea pana ce se ingroasa. Dupa ce sa racit pui albusurile batute spuma cu 100g zahar. Se pune si romul si se amesteca bine sa Eu am amestecat toata crema cu frisca, noua ne place mai mult asa, nu este neaparat nevoie decat daca va place. Aici am prepapart clatitele. Dupa care le-am umplut cu crema. Dupa care le-am pus intr-un vas mai adanc sa nu curga sosul. Sunt clatite care merita incercate, in crema se mai poate adauga si stafide dupa preferinta. Se servesc cu furculita. Va doresc pofta buna!!!