Clatite Cu Carne La Cuptor
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Curatati si taiati marunt ceapa, puneti-o la calit in 3 linguri de ulei, adaugati dupa cetva minute carnea tocata. Caliti totul 10-12 minute, adaugati razalitura de morcov, verdeata tocata, condimente, cca. 50 ml apa si fierbeti la foc mic 15-20 minute pana scade complet zeama. Lasati compozitia sa se racoreasca.
Intre timp preparati aluatul de clatite. Puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 2-3 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele.
Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Umpleti clatitele cu umplutura de carne si impaturitile precum sarmalele. Asezati intr-un vas de iena uns in prealabil cu unt.
Aseazati clatitele una langa alta si acoperiti cu un amestec din smantana, cascaval ras, ketchup, verdeata.
Se servesc calde, dar sunt bune si reci. Pofta buna!