ClĂtite Cu CĂpŞuni Şi FriŞcĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Încă este sezonul căpşunilor. Să profităm la maxim!
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
- 150 gr de făină
- 150 ml de lapte
- 150 ml de apă minerală
- zahăr vanilat
- un ou
- 20 ml de ulei
- 200 gr de căpşuni
- sos de căpşuni şi frişcă pentru ornat
Plan de lucru:
- se bate oul (poza 2), iar apoi se adaugă treptat laptele, apa şi făina, plus uleiul. Se amestecă până se face o compoziţie omogenă, în care turnăm zahărul vanilat (poza 3) şi se prăjesc clătitele într-o tigaie cu doar o picătură de ulei.
- pasăm căpşunile în blender (poza 4)
- ungem fiecare clătită cu spuma de căpşuni doar pe jumătate (poza 5)
- Împăturim şi ornăm cu frişcă şi sos de căpşuni. Poftă bună! (poza 6)
Timp de preparare: 30 minute
Preţ: 2 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:Dulciuri