Clatite Cu Capsune, Frisca Si Sos De Capsune
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Va propun o reteta rapida de desert: clatite cu capsune si frisca – o reteta de sezon cu fructe aromate si delicioase.
INGREDIENTE:
6 clatite
300 g capsune
300 ml frisca
1 ceasca de zahar
1 ceasca de apa
1/2 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita suc de lamaie
PREPARARE:
Punem la fiert apa cu zahar timp de 4-5 minute pana obtinem un sirop mai gros. Adaugam 200 g capsune pasate, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Lasam la foc mic inca 5-6 minute astfel incat sa aiba o consitenta mai groasa a siropului. Luam siropul de pe foc, il lasam sa se raceasca si pregatim clatitele: taiem capsunele in jumatate sau in felii mai groase. Le asezam pe mijlocul clatitei. Peste acestea punem frisca , rulam clatitele din fiecare parte spre centru, le stropim cu sos de capsune si servim.
Pofta buna!