Clatite Cu Caise By Clatidiada
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum va spuneam acum 10 zile, m-am inscris la Clatidiada organizata de cei de la gatestesanatos.ro, iar ieri a venit tigaia - marca Fissler!! Abia am rezistat pana astazi... cand am pus-o la lucru!
Pe langa faptul ca mi-o doream foarte tare.. tigaia este de o calitate foarte buna, suficient de grea (nu stiu cum se preteaza la aruncat clatitele.. din pacate nu am aceasta indemanare), iar ceea ce imi place foarte tare.. nu lipeste clatitele, nu necesita ulei foarte mult (eu cu 2 linguri de ulei am facut 20 de clatite).. si se curata foarte usor!
Desi in plan ar fi fost alta umplutura, mi-a fost mila de cele 8 caise care mi-au ramas, sa le arunc maine.. :) Erau mult prea coapte si n-ar fi rezistat!
Ingrediente:
5 oua
500 ml lapte
100 ml apa minerala
cca 400 g faina
2 plicuri zahar vanilat
8 caise foarte coapte
3 linguri zahar
Ouale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita.
Tigaia am curatat-o inainte de a o folosi, apoi am uns-o cu ulei. Am adaugat aluatul cu un polonic, rotind pentru ca aluatul sa ajunga pe toata suprafata. Am lasat cca 2 minute, apoi cu o spatula (sau prin aruncare, ptr cei indemanati!) am intors clatita si am mai lasat-o cca 1 minut.
Cat clatitele se perpeleau la foc, pe rand, am pus la caramelizat 3 linguri de zahar, apoi am adaugat cele 8 caise taiate in felii.
Am lasat pe foc cca 10 minute, sau pana ce compozitia a scazut.
Pe fiecare clatita am pus din gemul format (din pacate nu mi-a ajuns decat ptr 6 clatite, restul le-am umplut cu gem de visine.. cumparat :D), apoi am impaturit, am pudrat cu zahar pudra si am papat pe nerasuflate.
Va poftesc la clatite!!
Si pana am curatat eu tigaia.. a si disparut una.. :))