Clatite Cu Branza Si Dulceata
articol scris de kata0587 blog bucatarie-usoara.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
400g faina
500ml lapte
4 oua
100ml ulei
sare
500ml lapte
4 oua
100ml ulei
sare
esenta de rom
2 linguri de zahar
dulceata de capsunti
200g branza de vaci
Mod de preparare:
Se prepara o compozitie de consistenta unei smantani subtiri din faina, lapte, oua, ulei, zahar, esenta de rom si sare.
Se unge o tigaie cu o lingurita de ulei si se pune pe foc pana se incinge bine uleiul.
Se toarna in tigaie compozitie cu polonicul.
Se prajesc pe ambele parti.
Pe fiecare clatita se pune un strat subtire de dulceata apoi, pe jumatate de clatita se pune branza de vaci.
Jumatatea fara branza se trece peste partea cu branza, se apasa putin cu degetele, apoi se mai pliaza odata.
Se pudreaza cu zahar.