Clatite Cu Branza Si Afine
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In fiecare an astept cu nerabdare lunile mai-iunie, pentru ca atunci apar afinele si pot in sfarsit sa imi prepar desertul preferat.
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 200 ml apa minerala
- 50 ml lapte
- sare
Ingrediente umplutura:
- 200g afine
- 300g branza dulce
- 1 ou
- 3 linguri zahar
Intr-un vas mai adanc se amesteca ingredientele pentru clatite. Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o smantana subtire fara cocoloase. Amestecul se lasa cam 30 de minute la frigider, apoi se coc clatitele intr-o tigaie antiaderenta.
Separat se pregateste umplutura amestecand branza de vaci cu jumatate din cantitatea de afine, galbenusul, zaharul si albusul batut cat sa aiba un pic de spuma. Se adauga si restul de afine, zdrobite in prealabil, impreuna cu sucul rezultat.
Fiecare clatita se umple cu amestecul de branza dulce. Clatitele se impaturesc in forma de patrat sau rulou dupa preferinte.
Rezulta 4 portii (2 clatite/portie).
Separat se pregateste umplutura amestecand branza de vaci cu jumatate din cantitatea de afine, galbenusul, zaharul si albusul batut cat sa aiba un pic de spuma. Se adauga si restul de afine, zdrobite in prealabil, impreuna cu sucul rezultat.
Fiecare clatita se umple cu amestecul de branza dulce. Clatitele se impaturesc in forma de patrat sau rulou dupa preferinte.
Rezulta 4 portii (2 clatite/portie).
Si un pont de la mine: umplutura poate fi un desert de sine statator, caz in care se pastreaza in frigider pana la servire (nu mai mult de o ora) si se garniseste cu frunze de menta.