contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Branza La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi plac la nebunie clatitele. Dar nu imi place prea mult sa le coc. Parca dureaza o vesnicie. In sfarsit, cand ma  prind sa le fac, nu ma mai opresc. Imi plac cele parfumate, cu dulceata. dar anul trecut am mancat la Diana, o prietena din California, clatite amestecuri de branza si sosuri de 3-4 feluri, ciuperci si masline.... Avea vreo 6 feluri pe care ni le-a pregatit in ziua aceea. Au fost atat de bune! Diana, si acum ma gandesc la clatitele tale. 

De data aceasta a fost prima oara cand am facut clatite la cuptor. De fapt intai le-am copt in tagaie, apoi le-am umplut cu branza si apoi le-am dat la cuptor. 



Imi pare rau ca nu am cantitati exacte pentru aceasta reteta. Eu stiu doar cum trebuie sa iasa si asa ajustez ingredientele: cam 1 litru de lapte, doua oua si o cana si jumatate de faina - faina se adauga pe rand, cate o lingura, pana aluatul devine gros ca o smantana. Zahar (dupa gust), coaja rasa de lamaie.

Am copt clatitele in tigaie cu doar un strop de ulei. Le-am facut putin mai groase, nu coala de hartie.

Umplutura: o cutie de branza de vaci cu smantana, zahar dupa gust, un plic de zahar vanilat, o picatura de rom, un ou. Am amestecat totul si am intins branza pe fiecare clatita, pe care apoi am rulat-o.


Am lasat clatitele la cuptor cam 30 minute la o temperatura nu prea mare.

Au fost delicioase. Si parfumate.