Clatite Cu Branza Dulce Si Stafide (clatite Banatene)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru ca Haplea adora clatitele, va recomanda un desert usor de preparat si greu de refuzat.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza1):
Pentru clatite:
- 150 gr de faina
- 150 ml de lapte
- 150 ml de apa minerala
- zahar vanilat
- un ou
- 20 ml de ulei
Pt umplutura:
- 400gr branza dulce
- 1 ou
- stafide
- zahar vanilat
Pt sirop si spuma:
- 150 ml smantana de gatit (32% grasime, am folosit La Dorna)
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
Plan de lucru:
- se bate oul, iar apoi se adauga treptat laptele, apa si faina, plus uleiul. Se amesteca pana se face o compozitie omogena, in care turnam zaharul vanilat si se prajesc clatitele intr-o tigaie cu doar o picatura de ulei (poza 2)
- pregatim umplutura din ou, branza, zahar vanilat (poza 3), adaugam stafidele (poza 4).
- Umplem clatitele cu compozitia de branza si stafide (poza 5), apoi impaturim in 4 (poza 6) si asezam clatitele intr-un vas uns cu unt , si peste fiecare clatita adaugam cate o felie subtire de unt (poza 7)
- pentru sos , amestecam smantana cu 3 galbenusuri si cu zahar vanilat (poza 8 ), apoi adaugam peste clatite (poza 9). Dam la cuptor pentru 20 minute.
-intre timp batem cele 3 albusuri spuma, cu 2-3 linguri de zahar (poza10).
- Scoatem clatitele de la cuptor (poza11), adaugam albusurile spuma (poza12), dam la cuptor pana se rumenesc albusurile (poza13), apoi servim (poza14).
Timp de preparare: 50 minute
Pret: 3 lei/bucata (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie