Clatite Cu Branza De Capra Si Dulce De Leche
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pt mine clatitele trebuie sa fie subtiri si moi si-i musai sa ramana asa si daca nu le mancam imediat.
Aluat:
- 250g faina, 1 ou, 200ml lapte, 330-350ml apa (minerala carbogazoasa ar fi perfect), un praf de sare, 1 lingurita de esenta de rom sau de vanilie.
- peste faina, punem sare, oul si incepem sa amestecam cu mixerul adaugand lichidul incetisor
- ne dorim un aluat foarte curgator si fara cocoloase (uneori mai scapa si cate o galmita de faina insa daca vreti sa nu le aveti puteti strecura aluatul final si sunteti siguri ca nu aveti nicio supriza)
- se prajesc in tigaie teflonata
- se unge tigaia cu putin ulei si se lasa la incins, insa atentie la temperatura sa nu le ardeti
- se coc pe rand si se tin acoperite pana se consuma
Pt cei doi dragi ai mei umplutura preferata este ciocolata Nuttela, eu le prefer cu dulceata.
Pt azi o alta idee de umplutura:
-200 g de branza de capra (cea cu aspectul branzei de vaci proaspete), 1-2 linguri smantana (cat sa transformam branza in ceva mai cremos), coaja de lamaie si putin zahar
Dulceata de lapte sau dulcele de leche
- pt ca e un procedeu ceva mai lung v-as sugera sa faceti 2-3 conserve dintr-o data
- conservele de lapte condensat se pun la fiert in apa intr-o oala incapatoare
- conservele trebuie sa fie mereu bine acoperite cu apa
- se fierb 2 ore si se lasa la racit acolo in apa
- tin foarte mult
- am deschis o conserva acum o luna si nu am consumat decat putin din ea, iar restul sta bine merci in frigider :)
Pt reteta de azi am incalzit la microunde cateva linguri de dulce de leche, am turnat compozitia intr-o punguta ziploc, am taiat un colt (l-as fi vrut si mai subtire) si am ornat clatitele cum vedeti in foto. Dulceata dulcelui de leche se balanseaza foarte fain cu branza acrisoara.