Clatite Banatene
Sursa Clatite banatene
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In asteptarea retetei pentru pesto de leurda va servesc cu aceste minunate clatite banatene, tot inspiratie de pe blogul d-nei Laura Laurentiu.
Ingrediente
- 8 clatite
- 250 g branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 g smantana dulce
- 250 g zahar
- coaja de portocala
- stafide inmuiate
- unt
Mod de preparare
1. Pentru umplutura amestecati branza cu 50 g zahar, un ou, stafide, un plic zahar vanilat si coaja de portocala.
2. Pentru sosul de vanilie separati restul de oua si amestecati galbenusurile cu 80 g zahar, un plic de zahar vanilat si smantana. Se umplu clatitele cu branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna deasupra sosul de vanilie , se presara cateva bucatele de unt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 C.
3. Intre timp se monteaza albusurile cu restul de zahar(120 g), pana devin tari. O data ce sosul de vanilie incepe sa se intareasca, puneti deasupra bezeaua intr-un strat generos si dati din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se servesc imediat..
Ingrediente
- 8 clatite
- 250 g branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 g smantana dulce
- 250 g zahar
- coaja de portocala
- stafide inmuiate
- unt
Mod de preparare
1. Pentru umplutura amestecati branza cu 50 g zahar, un ou, stafide, un plic zahar vanilat si coaja de portocala.
2. Pentru sosul de vanilie separati restul de oua si amestecati galbenusurile cu 80 g zahar, un plic de zahar vanilat si smantana. Se umplu clatitele cu branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna deasupra sosul de vanilie , se presara cateva bucatele de unt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 C.
3. Intre timp se monteaza albusurile cu restul de zahar(120 g), pana devin tari. O data ce sosul de vanilie incepe sa se intareasca, puneti deasupra bezeaua intr-un strat generos si dati din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se servesc imediat..
comentarii