Clǎtite Bǎnǎtene
Sursa Clǎtite bǎnǎtene
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi s-a facut o
pofta nebuna de niste clatite buneeeeeee, asa cum mancam numai la “Ana
Lugojana”. Asa ca mi-am cumparat ingredientele ce-mi lipseau si am trecut
la treaba. Au iesit niste clatite grozav de bune ! doriti si voi ?
Timp de pregatire: 90’
Ingrediente:
Ingrediente:
Pt
clatite:
2
oua
200ml
lapte
400ml
apa mineral sau sifon
1lingurita
esenta vanilie
50g
zahar praf
400g
faina
Umplutura:
500g
branza dulce
8
oua
2
lingurite zahar vanilat
350g
smantana dulce
350g
zahar
150g
stafide
50g unt
Mod de
preparare:
Aluatul
de clatite se face, mixand foarte bine ingredientele pt clatite, dupa care se
prajesc rand pe rand in tigaia incinsa si stropita cu foarte putin ulei.Clatitele
prajite pe ambele parti, le cladim una peste alta, pe o farfurie, pana terminam
tot aluatul de prajit.
Intr-un
bol, amestecam branza cu 2 oua intregi, 100g zahar, stafidele si 1 lingurita
zahar vanilat.
Separam
ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si zaharul vanilat ramas, pana isi
dubleaza volumul, apoi adaugam smantana, amestecam bine si dam vasul, la o
parte.
Umplem
clatitele, rand pe rand, cu amestecul de branza, le impachetam si le asezam in
tava unsa in prealabil cu unt. Deasupra lor repartizam restul de unt in
bucatele.
Turnam
peste clatite, crema de galbenusuri si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru
10’.
Intre
timp, batem albusurile cu restul de zahar, pana bezeaua devine tare si se tine
bine pe tel.
Scoatem
tava cu clatite, intindem bezeaua deasupra si o dam dinnou la cuptor, la foc
mic, pana bezeaua se caramelizeaza.
Se servesc ca
atare, atat calde cat si reci.
Pofta
buna!