Clatite Banatene Sau "ca La Ana Lugojana"
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
si in sectiune
Reteta participanta la concursul de pe retetecalamama.ro
Si originalul de pe blogul lui Laura Laurentiu
Mmmmmm, ce bun a fost, multumesc Laurei pentru deliciul oferit ;) data viitoare fac mai mult :))
pentru 4 persoane
8 clatite ( dupa reteta preferata, important sa fie subtire turta )
250 gr. branza dulce
250 gr. zahar
1 mana de stafide
1 ou pentru branza
5 oua pentru crema de vanilie
2 pachetele zagar vanilat
200 gr smantana dulce
unt pentru uns vazul gratinabil
Preparare:
Amestecam branza cu oul, stafidele, 50 grame de zahar si un pachetel de zahat vanilat,
separam galbenusurile de la 5 oua si le mixam cu 80 de gr. zahar, un pachetel de zahar vanilat si 200 gr. smantana.
Impletim clatitele cu cate o lingura generoasa de branza ca pe niste sarmale,
le asezam in vasul gratinabil uns cu unt in prealabil, punem pe deasupra cativa fulgi de unt si turnam crema de smantana peste ele.
Se coc in cuptorul preaincalzit la 180 de grade C timp de 10 minute pana se prinde putin crema pe marginile vasului.
Intre timp preparam bezeaua, mixam cu un strop de sare albusurile reci pana se fac spuma tare apoi adaugam 120 gr. de zahar si mai mixam pana incorporam bine zaharul, scoatem vasul cu clatite din cuptor si repartizam rapid bezeaua pe toata suprafata vasului, acoperind clatitele cu ea.
Introducem vasul in cuptor si-l lasam sa se coaca pana se aureste frumos bezeaua la suprafata.
Pofta mare !