Clafoutis
Sursa Clafoutis
articol scris de DanMonica blog Bucatareli cu Monica
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta aceasta am gasit-o aici și mi s-a parut foarte rapida si usor de facut.
Singura "problema" a fost ca nu am avut in casa decat o conserva de compot de ananas si nu am avut rabdare pana a doua zi sa merg la cumparaturi.
Ca aspect ar arata mai bine cu cirese, visine sau fructe de padure.
Ca aspect ar arata mai bine cu cirese, visine sau fructe de padure.
-1 compot de ananas
- 3 oua
- 80 g zahar
- 100 g faina
- 200 ml lapte
- vanilie
- 1 virf de cutit de sare
- 1 lingurita de unt
Ananasul l-am pus cateva minute la scurs intr-o sita, dupa care l-am marunțit.
Punem ananasul intr-o forma de copt unsa cu unt .
Amestecam ouale intregi cu zaharul, vanilia, sarea, cat sa se omogenizeze, adaugam faina si apoi putin cite putin laptele si omogenizam.
Vom obtine o compozitie moale. Turnam compozitia obtinuta peste ananas si coacem la cuptorul bine incins (180 grade C)