contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clafoutis Léger

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand eram prin liceu aveam abonament la Institutul Francez. Imi placea la nebunie sa pierd ore in sir in cladirea aceea veche si frumoasa, printre randuri de carti pline de culoare, sa citesc de toate fara deosebire si sa-mi iau notite, sa ma uit cu pustii de cativa anisori la Asterix & Obelix si sa fac apoi propriile mele benzi desenate :)
Tot amintiri de genul asta am de la Cervantes unde ma duceam sa vad filme de Almodovar, dar asta e alta poveste...
Oricum, atmosfera de biblioteca si mai ales mirosul cartilor m-au atras mereu. Sunt carti care miros a copilarie, a seri de vara, a aventuri cu Ciresarii, sunt carti care miros a nou si a necunoscut, sunt carti care miros a bunici cu care te vezi rar, sunt carti care miros a mare si a nisip.
Si ca sa nu mai lungesc povestea pentru ca devin prea melancolica, va spuneam ca imi luam notite...din multe domenii: arta, arhitectura, istorie si printre ele am gasit si o reteta :) Tin minte si acum ce tare m-a impresionat poza din revista si cat de perfecta mi s-a parut si cat de tare am vrut sa-mi iasa si mie ceva asemanator. N-am preparat-o niciodata de frica sa nu stric amintirea cea frumoasa dar acum mi-am facut curaj...dupa vreo 10 ani si ceva :D

P1070108

Ingrediente:
jumatate de kg de cirese (sau visine)
120g faina
80 g zahar
1 zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
4 oua mari
 250ml lapte

Preparare:

P1070091

Se unge o tava cu putin unt. Ciresele se spala dar nu se scot samburii. Se pare ca prajitura iese mai buna asa: zeama din cirese ramane in ele si nu intra in coca. Ciresele se aseaza pe fundul tavii in strat uniform.
Intr-un vas se amesteca toate celelalte ingrediente: intai cele uscate si apoi se pun ouale. Se adauga in compozitie cate putin lapte, cam 250ml. Se pune compozitia peste cirese si se baga la cuptor 30-35 minute. Se serveste cald, cu zahar pudra pe deasupra.