Clafoutis Cu Zmeura Si Folori De Salcam (fara Gluten)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va povesteam acum ceva timp despre Campania #ManancResponsabil – rețete gustoase pentru
persoane cu nevoi speciale de alimentație initiata de Alimente Speciale in colaborare cu The Smart Cuisine la care am onoare sa particip. Mai multe detalii despre campanie gasiti AICI. Am asteptat sa infloreasca salcamul pentru a realiza aceasta reteta... La noi abia acum a inflorit si cand zic la noi ma refer la casa de la tara, fiindca din oras nu culeg niciodata desi infloreste mai devreme.
De ce clafoutis? Ei bine e anotimpul in care se consuma foarte des acest tip de desert si in plus e un desert care nu necesita indemanare nemaiauzita. :)
Cum timpul e problema principala peste tot in lume m-am gandit la ceva simplu si rapid, iar ca bonus e fara lactate, fara gluten si fara zahar. Eu zic ca are numai avantaje. :) Numai sa fiti cu ochii pe el... la mine a sunat cuptorul, dar eram absorbita de calculator si a stat cateva minute in plus la caldurica... :">
Ingrediente:
- 4 oua medii (de la gaini de curte am folosit eu)
- 300 ml lapte de orez si migdale
- 160 g faina alba fara gluten pentru paine
- 50 g indulcitor natural din stevia
- 100 g zmeura congelata
- 50 g flori de salcam (10 flori)
Pentru uns si tapetat tava:
- 1 lgt ulei de palmier
- 1 lg pesmet fara gluten
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas punem ouale si le batem cu indulcitorul si cu laptele.
3. Adaugam faina si batem bine cu telul astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
4. Ungem cu uleiul de palmier tava ceramica (23cm diametru) si o tapetam cu pesmetul.
5. Turnam compozitia in tava si introducem in cuptor pentru 5 minute. Scoatem apoi tava si punem florile de salcam si zmeura deasupra, apoi introducem din nou in cuptor pentru 20-25 minute pe treapta de coacere uniforma (sau pana cand mijlocul acesteia nu mai este lichid).
6. Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca complet.
S-aveti pofta!