Clafoutis Cu Struguri Albi(white Grapes Clafoutis)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ingrediente(pentru un clafoutis mare ,de cca 10-12 portii):
500 grame struguri albi,
4 oua,
400 ml lapte,
1 fiola esenta de vanilie,
50 grame unt,topit+extra pentru uns forma,
100 grame zahar,
130 grame faina.
tapetam forma de copt cu unt si plasam boabele de struguri pe fundul ei.intr-un bol batem lejer ouale cu un tel,adaugam apoi faina si zaharul pe rind si omogenizam ,sa nu avem cocoloase.adaugam untul topit,esenta de vanilie si apoi laptele caldut,omogenizam iar si turnam continutul bolului peste boabele de struguri.dam la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 40 minute ,pina ce clafoutis-ul este rumen si coagulat.se lasa la racit si apoi se poate servi simplu sau pudrat cu zahar,asa cum cere clasic un clafoutis.eu il prefer mereu fara,imi place sa simt gustul fructului simplu,nealterat de zaharul adaugat.
trimit acest post catre FANCY CAKE,suportul lunii octombrie pentru DULCE ROMANIE,un proiect initiat de MIHAELA acum un an."la multi ani !"si la cit mai multe participari delicioase!:)
enjoy!