contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clafoutis Cu Rosii Cherry Si Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Este o budincă franțuzească care poate fi preparată în foarte multe variante, dulci sau sărate, cu fructe sau cu legume.


Ingrediente:


- 300g roșii cherry
- 300ml lapte
- 100g brânză
- 3 linguri smântână
- 6 ouă
- 50g făină
- 1 linguriță oregano
- câteva frunze de busuioc (eu am avut doar uscat)
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper






Preparare:

Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline se așează roșiile. (poza 2)
Se bat ouăle cu sarea și piperul. Se adaugă făina treptat, până se omogenizează. (poza 3) Apoi se adaugă laptele și smântâna și brânza fărâmițată. Se obține un aluat subțire care se toarnă peste roșii. (poza 4)
Se adaugă câteva roșii cu codițe pentru aspect și se presară oregano și busuioc uscat. (poza 5) Dacă aveți busuioc proaspăt, frunzulițele acestuia se adaugă după ce s-a pus compoziția la cuptor, când este aproape gata.
Se dă la cuptor până se rumenește (aproximativ 30 de minute), se lasă să se răcească și se servește. (pozele 6 și 7)

Poftă bună!