contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clafoutis Cu Piersici Si Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bucatarul curajos si dulce din august, prin Kadia, gazda provocarii de luna aceasta, ne propune sa incercam un desert frantuzesc clasic: clafoutis. Este un desert originar din Limousin, facut din cirese negre (cirese rosii, prune, mere, afine sau merisoare) trase in unt si acoperite cu un amestec de faina, zahar, lapte si oua. Daca se folosesc alte fructe , denumirea devine flaugnarde. Am ales sa fac prajitura cu piersici si mure, dar cum lumea recunoaste denumirea de clafoutis, am folosit-o pe aceasta, mai ales ca am vazut bloguri frantuzesti care denumeau astfel de prajituri tot clafoutis.

INGREDIENTE:
-500 g piersici
-200 g mure
-130 g faina
-1/2 lingurita sare
-4 oua mari
-50 g zahar
-360 ml lapte
-o lingura extract de vanilie sau un pliculet de zahar vanilat
-30 g unt
-2 pliculete de zahar vanilat
-zahar pudra pentru servit

MOD DE PREPARARE:
1.Se amesteca faina cu sarea, ouale, laptele si extractul de vanilie pana se omogenizeaza.Se lasa sa se odihneasca
2.Intretimp se topeste untul se adauga piersicile taiate cubulete si murele, se presara cu cele 2 pliculete de zahar vanilat si se lasa pe foc pana ce se formeza un sirop mai gros, 1-2 minute.


3.Se unge o forma de tarta cu diametrul de 23 cm cu unt, se repartizeaza amestecul de fructesi sos pe fundul tavii, apoi se toarna amestecul de faina.
4.Se coace in cuptorul preincalzit la 220 *C (temperatura peste medie) timp de 20-30 de minute ,pana prajitura capata o culoare aurie si trece proba scobitorii.

5.Se serveste presarata cu zahar pudra


Pofta buna!