Clafoutis Cu Piersici Si Mure
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bucatarul curajos si dulce din august, prin Kadia, gazda provocarii de luna aceasta, ne propune sa incercam un desert frantuzesc clasic: clafoutis. Este un desert originar
din Limousin, facut din cirese negre (cirese rosii, prune, mere, afine sau merisoare) trase in
unt si acoperite cu un amestec de faina, zahar, lapte si oua. Daca se folosesc alte fructe , denumirea devine flaugnarde. Am ales sa fac prajitura cu piersici si mure, dar cum lumea
recunoaste denumirea de clafoutis, am folosit-o pe aceasta, mai ales ca am vazut bloguri frantuzesti care denumeau astfel de prajituri tot clafoutis.
INGREDIENTE:
-500 g piersici
-200 g mure
-130 g faina
-1/2 lingurita sare
-4 oua mari
-50 g zahar
-360 ml lapte
-o lingura extract de vanilie sau un pliculet
de zahar vanilat
-30 g unt
-2 pliculete de zahar vanilat
-zahar pudra pentru servit
MOD DE PREPARARE:
1.Se amesteca faina cu sarea, ouale, laptele
si extractul de vanilie pana se omogenizeaza.Se lasa sa se odihneasca
2.Intretimp se topeste untul se adauga
piersicile taiate cubulete si murele, se presara cu cele 2 pliculete de zahar
vanilat si se lasa pe foc pana ce se formeza un sirop mai gros, 1-2 minute.
3.Se unge o forma de tarta cu diametrul de 23
cm cu unt, se repartizeaza amestecul de fructesi sos pe fundul tavii, apoi se
toarna amestecul de faina.
4.Se coace in cuptorul preincalzit la 220 *C
(temperatura peste medie) timp de 20-30 de minute ,pana prajitura capata o
culoare aurie si trece proba scobitorii.
5.Se serveste presarata cu zahar pudra
Pofta buna!