Clafoutis Cu Cirese…
articol scris de papalaile blog
Tare mi-aș dori să pot da vina doar pe căldură pentru absența mea de pe blog, dar mi-e teamă că nu e numai asta. Trecem peste absența nemotivată și vă povestesc despre clafoutis cu cireșe, un desert franțuzesc făcut cu cireșe.
Îmi plac foarte mult cireșele, dar recunosc că nu cumpăr niciodată. Sunt teribil de speriată de ideea de a nu fi ”de post”. Sunt ce-i drept în general și destul de scumpe. Să dau o căruță de bani pe niște cireșe cu viermi nu mi se pare prea frumos, mai ales că dacă găsesc una cu viermi nu pot să mai continui să mai mănânc. Deci, mai bine nu!
Spre norocul meu, anul ăsta am nimerit pe la țară când cireșele erau numai bune de mâncat. Nu perfect coapte dar suficient de dulci și fără nici un viermișor!
Am mâncat ce am mâncat, dar am zis să facem și ceva cu ele. Am zis prima dată să fac un clafoutis, pentru că am tot auzit de acest desert franțuzesc care se face foarte ușor!
Am început prin a scoate sâmburii cireșelor. După operațiunea asta am ales 500 gr.
Am bătut cu telul 4 ouă cu 60 gr zahăr și 1 plic zahăr vanilat bourbon. Nu le-am bătut cine știe ce, doar cât să ia puțin aer. Am adăugat apoi, alternând, 120 gr făină și 300 ml smântână dulce pentru frișcă. Ceea ce se obține e un fel de aluat mai gros de clătite.
În mod normal se folosește lapte și se pune ceva mai mult zahăr. Eu am scăzut cantitatea de zahăr adăugată pentru că am folosit smântână deja îndulcită.
Am uns tava de tartă cu puțin unt și am așezat cireșele fără sâmburi.
Peste am turnat compoziția și am băgat tava în cuptorul preîncins la 180 grade pentru 35 de minute.
Când a fost rece am pudrat-o cu zahăr.
Este un desert foarte rapid, cu pregătiri minime, dacă nu luăm în considerare scoaterea sâmburilor de cireșe.
Se mănâncă, în principiu, cam la fel de repede. Trebuie doar să-l lași să se răcească.
Nu e cel mai spectaculos desert, dar cu siguranță e bun!
Acestea fiind zise, urmează în curând o nouă rețetă cu cireșe, numai bună să ne răcorim pe căldurile astea.
Week-end fain vă doresc!
Related posts: