Clafoutis Cu Cirese
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Am gasit aceasta reteta in cartea copilului “Bucataria Franceza”. Am facut-o impreuna cu el si rezultatul a fost delicios. Cred ca toti copiii pot gati impreuna cu parintii retete simple, iar produsul final va fi mult mai bun, pentru ca este realizat cu contributia celor mici.
INGREDIENTE:
500 g cirese
3 oua
75 zahar tos
15 g zahar pudra
130 g faina
200 ml lapte
unt pentru uns
PREPARARE:
Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt.
Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate putin, amestecand continuu.
Vom obtine o compozitie moale. Turnam aluatul peste cirese. Coacem tarta la 190°C. Dupa 20 de minute scoatem tarta din cutor si presaram zaharul pudra, apoi o lasam inca 15 minute la cuptor.
Se face atat de repede si de usor, incat nu ai cum sa nu indragesti aceasta reteta!
Pofta buna!