Clafoutis Cu Cirese Din Compot
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Reteta am luat-o de la Bogdana ca imi era la indemana.
Nu am facut-o ca e la moda, aveam insa, prin casa, toate ingredientele, plus musafiri, am zis sa nu ii otravesc asa ca am luat ceva verificat. Mici modificari, fireste.
Principala modificare a fost ca am infuzat continutul unei pastai de vanilie in lapte, nu am avut zahar vanilat (vanilinat?).
Pe urma nu am nimerit la perfectie sutele de grame din reteta Bogdanei si nici nu masurai untul. Preiau reteta ei, ia:
5-600g visine, 2-3 caise (sau orice alt fruct) 3 oua, 100g zahar, 100g faina, 2 plicuri de zahar vanilinat, 200ml lapte si 20g unt pentru uns tava
Vanilia am primit-o de la Stella. Asa ca nu am facut risipa, dupa ce am scos din pastaie ce era de scos, am pus cojile in zahar, peste cativa ani, cand mai fac ceva dulce, cine stie
Iarasi nu am respectat reteta, am pus cirese, nu visine, din compotul facut de mine.
Dar am pus unt si faina in tava, nu hartie de copt. Cate grame? Habar nu am.
Cu maglavaisul din restul ingredientelor am zis ca am zbarcit-o, dar nu, ca dupa ce am vazut ca telul e degeaba, l-am strigat pe Braun si s-a omogenizat compozitia.
Am pus peste ciresele din tava si cu nitel suc peste.
Am pus in cuptorul incalzit la foc minim si a crescut aiurea, ca nebuna.
Ma uitam eu la ea, ea la mine, zic ce o fi papara asta ca pare cruda. Bai, e buna. Si daca mi-a iesit pana si mie … recomand. Este excelent gustul ala de vanilie. Si am mancat pana si eu
Si dimineata pe racoareeee, am ascuns o felie de Guvi Ca altfel manca ea tot, tot, mai ales ca stie ca a durat cam patru ore prepararea )
Gata, cum ziceam de obicei:
Si bonus, pt guvimik