Clafoutis Cu Ananas Proaspat
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
foarte buuuun! varianta cu ananas proaspat :)
iese un aluat parca ar fi budinca si seamana la gust cu clatitele cu mere pe care le facea bunica.
sweet, sweet memories!
Sursa
Am folosit aproximativ 500 g ananas proaspat.
Amamestecat cu mixerul laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina.
Am lasat de-oparte pana am pregatit ananasul.
Intr-o tigaie am topit untul, am adaugat anansul taiat bucatele, am mai lasat cateva minute
apoi am adaugat zaharul si putina esenta de vanilie si am lasat pana s-a dizolvat zaharul si s-a ingrosat putin.
In forma rotunda de tort (diametru de 24 cm cred) am pus anansul scurs
(s-a lasat prea multa zeama, m-am gandit sa nu fie prea mult lichid), apoi am turnat compozitia cu lapte.
Compozitia este lichida ca si cea de clatite.
Nu va speriati se va inchega foarte fain si va iesi ceva asemanator cu o budinca.
Am bagat la cuptor pentru 20 minute pe foc mare (penultima gradatie la mine, aproape de maxim).
Reteta originala spune ca nu se deschide usa cuptorului pt ca se prabuseste, am respectat aceasta indicatie.
Doar ca la mine abia dupa 20 min a inceput sa creasca ca nebuna,
asa ca am mai lasat 10 min, deci 30 min timp de coacere.
Apoi am lasat prajitura in cuptorul stins, cu usa deschisa pana s-a racorit putin.
~ din pacate n-am apucat sa pozez toate etapele si nici sectiunea, dar va asigur ca e faina prajitura.
Am tinut-o in frigider si asa rece a picat foarte bine pe caldurile astea.