Ciupercute Champignon Umplute La Cuptor (2 Persoane)

articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta 2 in 1 (fara sunca, reteta e numai buna si pentru lacto-vegetarieni ;)

Ingrediente:
6-8 ciuperci champignon marisoare
2 catei de usturoi
8-10 masline verzi si/sau negre
4-6 felii sunca/kaiser
sare, piper, condimente dupa gust
patrunjel verde tocat marunt
100-150 g cascaval ras
un ardei gras/capia rosu
o rosie marisoara
Timp de preparare:
45 minute
Mod de preparare:
Se spala ciupercutele si se usuca cu un prosop de hartie. Se scot coditele iar palarioarele se aseaza pe un platou, pentru a fi umplute. Se toaca toate ingredientele impreuna cu 2-3 codite, se amesteca pana se obtine o pasta omogena.

Se umplu palarioarele cu pasta obtinuta si se aseaza in tava, unsa in prealabil cu putin unt, in care adaugam o jumatate de pahar cu apa.

Se aseaza restul palarioarelor impreuna cu coditele, se rade cascaval deasupra fiecarei ciupercute si se presara patrunjel tocat.

Se aseaza restul palarioarelor impreuna cu coditele, se rade cascaval deasupra fiecarei ciupercute si se presara patrunjel tocat.

Se introduce tava in cuptorul bine incalzit in prealabil, se lasa aproximativ 20 de minute, pana se formeaza o crusta maronie deasupra. Se verifica din cand in cand iar cand sunt gata se scot ciupercutele cu grija, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa preferinte.


Mod de servire:
Se pot servi si fara alt fel de mancare langa deoarece sunt destul de satioase.
Se recomanda impreuna cu un vin alb, demisec.
Spor si Bon appétit ;)