Ciuperci Umplute Si Frigarui Cu Bacon La Gratar
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ciupercute
Ingrediente:
- 10-12 ciuperci din cele mai mari + inca doua pentru umplutura
- 1 leg. ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 60g costita/bacon/sunculita
- sare,piper,fulgi ardei dupa gust
- putin carnacior la alegere (optional)
- cascaval
- patrunjel verde
Spalam si curatam ceapa si usturoiul apoi le tocam marunt. Scotem coditele ciupercutelor le spalam apoi palariorele spalate le punem pe servetele absorbante iar coditele si cele doua ciuperci le taiem marunt.
Punem ulei intr-o tigaie cand s-a incins adaugam ceapa si usturoiul verde le sotam pana se inmoaie apoi adaugam baconul, carnaciorul si ciupercutele,coditele tocate marunt. Lasam totul pe foc pana compozitia se leaga si apa lasata de ciuperci scade. Gustam de gust, adaugam patrunjelul amestecam si stigem focul.
Dupa ce am terminatde preparat le punem le gratarul incins pana ce cascavalul se topeste si ciupercuta se inmoaie. Le puteti deasemenea face si la cuptor! Yummy...
Pentru frigaruile de pui
Ingrediente:
- 400g piept de pui
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri ulei masline/ulei
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita boia dulce
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 morcov mare
- 2-3 cepe
- 7 feli subtiri bacon
- piper negru,sare, fulgi de ardei dupa gust
Pieptul de pui se spala apoi setaie frumusel in cuburi. Intr-un bol amestecam: sarea, piperul, fulgi de ardei, boiaua, zeama de lamaie, usturoiul si uleiul pana ce toate ing. se combina apoi adaugam bucatelele de pui si lasam la marinat timp de 1ora.
Cat sta puiul la marinatnoi pregatim legumele pentrufrigaruie: taiem morcovul rondele de circa 1cm grosime si le punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, ardeiul cuburi, se curata ceapa sise taie in 4-8 in functie de cat de mare este.
Dupa ce a trecu 1 ora scoatem carnea de la marinat si fiecare bucatica se impatureste in bacon. Punem cate 3-4 bucati de carne alternativ cu legume.
Cand am terminat punem frigaruile pe gratar si le lasam pe toate partile pana ce puiul si restul sunt bine facute. Le puteti face si prajite punand ulei din marinara! Puteti servi alaturi de mujdei, sos de usturoi sau orice alt sos preferat.
Sa aveti pofta ;))))!