Ciuperci Umplute, La Cuptor
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu siguranţă aţi gătit ciuperci umplute. Mai ales în zilele de vară, la grătar, pot fi o alternativă la veşnicii mititei sau grătare din carne. Dar ciupercile se pot găti şi la cuptor, umplute cu brânză sau şuncă. Eu am ales o variantă mai uşoară, reţeta încadrându-se perfect între aperitivele sau antreurile calde.
Ingrediente 4 porţii:
- 8 ciuperci champignon mari, spălate şi curăţate de codiţe
- 50 g bacon, tăiat cubuleţe
- 1 ceapă mică, tocată
- 100 g boabe de porumb dulce (din conservă)
- 100 g brânză tip Gouda, tăiată cubuleţe
- 4 linguri pesmet
- 1/2 ardei iute mic, tocat
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pătrunjel verde, tocat
- sare, piper
3 linguri de ulei se încing într-o tigaie încăpătoare, se adaugă ceapa, se căleşte 1 - 2 minute la foc mic, apoi se adaugă bacon-ul.
După 3 minute se adaugă ardeiul iute, se căleşte câteva secunde, se pun boabele de porumb, pesmetul, pătrunjelul verde, sare şi piper după gust. Se omogenizează la foc potrivit cca. 1 minut
Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă cubuleţele de brânză. Cu o lingură se umplu ciupercile, se aşează într-un vas sau o farfurie ceramică termorezistentă şi se stropesc cu ulei de măsline.
Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 de grade C.
După 20 - 25 de minute ciupercile sunt coapte şi, servite fierbinţi, sunt un aperitiv foarte gustos.
Poftă bună!