contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Umplute, La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca e ianuarie, e Mitinita, daca e Mitinita, e provocare, daca e provocare e musai ceva gatit cu citrice, sau o reteta care sa puna umarul la detoxifiere, sa mai uitam de bunatatile consumate de sarbatori. Eh, tortu` vine mai tarziu. Acum... papam ciuperci :D
DSC03441
Despre ciuperci, numai de bine :) Super-alimente, daruri ale zeilor, carne vegetala... ce mai, sunt foarte apreciate, si pe buna dreptate.
Tema din aceasta luna s-a potrivit cu pofta mea de ciuperci, dar si cu ideea de a manca ceva mai usor in aceasta perioada, chiar daca nu am facut excese de sarbatori.
Nu am cautat o reteta complicata ci le-am preparat cat mai simplu posibil, asa cum mi-a venit.
DSC03434
Intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, pensulata cu putin ulei, asez palariile ciupercilor (champignon, mai maricele).
Toc 1 ceapa, cat pot de marunt :D si o inmoi in putin unt (cam o lingura), la foc mediu. Peste ceapa calita adaug piciorusele ciupercilor, tocate si ele; las sa fiarba un pic, dupa care adaug putin vin alb, cateva linguri, potrivesc gustul de sare si piper, si, pe finalul fierberii, adaug niste marar tocat, de la congelator (compozitia e destul de scazuta, nu apoasa). Toata afacerea asta a durat cca 10 minute (eh, tocatul nu intra in calcul :P)
Umplu palariile ciupercilor cu compozitia racorita, presar putin cascaval ras peste fiecare si introduc tava in cuptorul preincalzit. La foc mediu.
DSC03437
Dupa 20-25 de minute scot tava din cuptor.
DSC03443
Asez 3 ciupercute pe o farfurie, pentru sedinta foto.
DSC03439
Pentru ca un soare bland indulceste o zi banala de iarna, fug repede afara. Las`sa zica vecinii ca am luat-o razna :)) Ce treaba au ei cu ciupercile mele??
DSC03442
Iata-le, rasfatate de o raza de soare.
V-am zis ca am pus niste frunzulite de patrunjel peste ciuperci? Nu? Ei, va spun acum.
DSC03440