Ciuperci Umplute La Cuptor
articol scris de ionut.eana blog
INGREDIENTE:
8 ciuperci destul de marisoare
4 ceape micute sau 2 cepe mari
200 g kaiser sau muschiulet de porc afumat
ulei de masline
6 cubulete de cascaval pentru fiecare ciuperca
o legatura de patrunjel
sare si piper
Curatam ciupercile cu o perie (ciupercile NU se spala cu apa) si le rupem coditele, care se toaca separat. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca se adauga coditele si se amesteca cu o lingura de lemn. In cateva minute amestecul se inmoaie si se adauga carnita taiata marunt, asezonata cu un praf de sare si piper. Dupa alte cateva minute punem patrunjelul tocat. Ciupercile se aseaza intr-un vas de ceramica smaltuit, care poate fi sau nu uns cu putin unt, se umplu palariile cu aceasta compozitie si deasupra lor se finiseaza cu cubulete de cascaval. Tocmai bune de pus in cuptor! Se scot cand isi lasa zeama, iar cascavalul este rumenit.
Se servesc imediat. Pofta buna!