contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Umplute Cu Urda (ricotta) Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

   Imi plac ciupercile de mor. Mai ales cele umplute cu diverse chestiuni alimentare, coapte apoi in cuptor. Minunatie nu alta, parol! Dar astea, mmm.....astea....  ciupercile astea... umplute cu urda si nuci... astea... sunt... cele mai cele, creme de la creme! Reteta? Din Meniul perfect al lui Gordon Ramsay. Cartea asta e un "must have" trust me! 

   Asadar ingrediente:
  • cateva ciupercute
  • 200 gr urda sau ricotta
  • o mana de miez de nuca macinat
  • ulei de masline
  • sare de mare 
  • piper proaspat macinat
  • o priza de oregano


     Deci... incinge cuptorul la 200 gr si puneti o folie de aluminiu intr-o tava. Stropeste cu putintel ulei de masline. Pune apoi fiecare ciuperca cu palaria in jos, dupa ce i-ai taiat codita, ofc! Presara foarte putina sare si  un praf de piper pe fiecare din ele si  baga tava citeva minute la cuptor. 
     Scoate tava si invarte palariile ciuperci ca la hocus - pocus.
   Intr-un bol amesteca urda / ricotta cu sare de mare, nucile macinate, oregano si omogenizeaza bine de tot. Umple cu amestecul asta fiecare palariuta, adica ciupercuta :P, stropeste  iarasi cu putintel ulei de masline si baga tava la cuptor pana ce se inmoaie, cam 10-15 minute, la foc moderat.
    Serveste-le calde alaturi de salata, sau ca garnitura la un gratar de pui. 
 Sunt ultra-mega-OMG-the best ...cele mai cele, ce mai!
 Pofta buna!