Ciuperci Umplute Cu Carne De Pui
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Am facut o Supa cu parul zanelor pe vreo trei pulpe americane de pui. Doua pulpe am lasat in supa, iar pe a treia mi-am zis sa o tai marunt si sa umplu niste ciupercute frumoase cu ea....le-am facut saptamana trecuta, inainte de Postul Pastelui, dar din pacate nu am avut timp sa le postez...
Ingrediente:
12 ciuperci champignon proaspete,
o pulpa de pui,
o ceapa,
1/2 ardei verde gras,
1 morcov,
o coada de appio,
1 ou,
cascaval,
sare,
piper,
Pulpa de pui gata fiarta, fara piele, am dezosat-o si am taiat-o marunt. La fel am procedat si cu morcovul gata fiert, tot din supa, ardeiul si coada de appio( coada de telina)-care au fost crude.
Ciupercile le-am spalat, le-am curatat, le-am scos coditele si le-am taiat marunt.
Apoi le-am tras in unt in wok
si dupa ce s-au inmuiat, am adaugat ardeiul si appio, apoi, la final, celelalte legume gata fierte si carnea- am sarat si piperat dupa gust.
Oul batut bine l-am amestecat cu ingredientele racite, am mai pus si vreo doua linguri de smantana, apoi am umplut palarioarele ciupercutelor.Nu mi-am imaginat ca umplutura o sa-mi ajunga la fix, dar recunosc ca am indesat bine de tot palariutele ;-)
In tava de yena am turnat putin ulei de masline, apoi inca putin peste fiecare palarioara.
Le-am lasat la cuptor vreo 15 minute, apoi am asezat peste fiecare palarioara doua felii de cascaval in forma de cruce si le-am mai lasat 10 minute.
Le-am servit cu o minunata salata de sfecla cu hrean si chimen, facuta de soacra mea.
Si o palarioara taiata in doua
Ah, si superbul vas de portelan, made in Germany, l-am achizitionat in dublu exemplar din Cluj, unde am fost intr-o vacanta de doua saptamani ;-)