Ciuperci Trase In Unt
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Aceste ciupercuţe prăjite sunt absolut delicioase şi le recomand atât ca şi garnitură, dar pot fi consumate ca atare, atunci când dorim să înlocuim carnea.
Avem nevoie de:
1. ciupercuţe întregi (cantitatea dorită), care pot fi proaspete sau congelate/conservate
2. 25 g unt
3. 2-3 căţei de usturoi sau praf de usturoi.
Procedăm extrem de simplu:
- dacă avem ciuperci proaspete, de cultură, le spălăm foarte bine, fără însă a le coji;
- tăiem ciupercile în jumătăţi sau în sferturi, dacă sunt mai mari;
- călim ciupercuţele în untul încins, la foc mediu spre mare, până ce acestea se rumenesc pe toate părţile;
- adăugăm usturoiul pisat sau praful de usturoi, asezonăm cu sare şi piper, mai lăsăm ciupercuţele pe foc 1 minut, amestecând continuu, după care stingem focul.
Pentru un efect vizual mai plăcut, eu am adăugat şi o mână de fasole congelată, însă această variană este opţională.
Aceste ciupercuţe pot constitui o minunată variantă la veşnicii cartofi prăjiţi, drept pentru care vi le recomand din toată inima! Poftă bună!