Ciuperci Sote Cu Jambon Afumat
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Din piata luam ciuperci si le sotam,
Jambon si ceapa mai adaugam,
Energic, la foc iute-amestecam
Prea multa vorba… haideti sa mancam!
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1)
- 100 gr jambon afumat
- 600 gr ciuperci
- 1 ceapa (tocata marunt)
- 5 catei de usturoi
- sare, piper
- 1 lingura unt (pt calit)
- 100 ml de vin alb
Plan de lucru:
- Spalam ciupercile bine , apoi le taiem pe jumatate longitudinal (poza 2). Le aruncam in apa clocotita si le lasam 5 minute pe foc (poza 3), apoi le punem la scurs.
- Taiem fasii jambonul (poza 4). Calim ceapa in unt (poza 5), iar cand se rumeneste putin adaugam ciupercile (poza 6). Lasam pe foc iute aproximativ 5 minute, amestecand energic in continuu. Condimentam (sare, piper, usturoi zdrobit). Adaugam jambonul maruntit (poza 7). Mai lasam 5 minute la flacara mare, amestecand. Cu 2-3 minute inainte sa luam de pe foc, turnam vinul
- Se poate folosi pe post de garnitura sau ca fel principal de mancare.
- Pofta buna! (poza 8 )
Timp de preparare: 30 minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita