contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Shimeji

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bai, am un defect major, celelalte sunt mici pe langa asta cu “hai”. Cand mi se pune pata pe ceva, atunci trebuie infaptuit, magazinele sa fie deschise, soselele curate, nimic nu imi sta in cale daca trebuie ceva, asa ca azi mi-a trebuit un pachetel de burta de vita mai ieftina ca aveam supa de oase de la casi, sa fac o ciorba mica de burta.

Si cum in Auchan deschide la 8 m-am infiintat ca tot somerul si pensionarul la poarta, ziua incepand fantastic. Nu am crezut ca intr-o parcare imensa goala, de auchan, o duduie e in stare sa faca circa doua sute de manevre ca sa puna masina in parcarea, cum spuneam, pustie.

Ma rog, luai ce luai repede si imi cazura ochii pe astea: Shimeji scria pe ele, avea si numai maronii si mix.

Slide1

Nici un gramaj, nu mai auzisem, cutia mica, mica (am cantarit acasa, 173g) dar nu am rezistat sa fac pierduti 11 lei din bugetul Casi (nu, nu casei, Casi) ca prea erau frumusele.

Slide2

Arata mai degraba a bijuterii decat a ceva de mancare, am dat un gogu, cica da, sunt mai multe feluri, zice wikipedia, eu din pozele lor vad niste chestii care arata chiar a ciuperci, nu miniaturi din astea.

In afara de Bunapi, alea albe, nu am identificat care de care sunt, ce e drept nici nu am cautat prea mult.

Slide3

Slide4

Slide5

Amu eu le-am infiat si le-am adus acasa, intrebarea e ce fac cu ele? Crude nu le-as manca, de fapt chiar imi e mila sa le mananc in vreun fel, arata ca niste bijuterii, daca le-as executa pe altarului flacarii de butan ce ar ramane din 173 de grame? Deocamdata le tin de decor pana ma hotarasc, poate se fac mari si imi trece mila.

Iaca si unitatea de masura “Puiu” ca sa vedeti ca nu am glumit cu marimea.

Slide6

Cica pot fi si mai scumpe (si nici nu sunt frumoase ca ale mele):

Atata am avut de soparlit si faptul ca pita aia la metru si kil e excelenta, de data asta am luat un colt de paine cu malai, super, asta si cu cea de ceapa imi plac cel mai mult.

rororo